Савласан эрдэст усны чанар.pdf

URL: http://portal.igg.ac.mn/dataset/247467c5-9e4e-4970-a2db-b5c971e0e1d8/resource/59b78e28-8906-4a6a-972f-330edf94495e/download/-.pdf

Байгаль дээр тохиолдож байгаа ус болгон өөр өөрийн чанар, найрлагатай учраас тэр бүр хүний эрүүл мэндэд тохирдоггүй, зохих түвшинд боловсруулалт хийж хэрэглэдэг. Гэвч ус болгоныг ижил технологиор боловсруулах албагүй, чанар найрлагаас нь хамааруулж өөрийн технологийн сонголт хийх учиртай. Эрдэст ус гэдэг маань нэрсэн ус шиг бүх элементүүдийг нь арилгасан усыг хэлж байгаа хэрэг биш юм. Судалгаанаас үзэхэд усанд байх нийт эрдэсжилтийн хэмжээ 150-350 мг/дм3 орчим байх нь хамгийн тохиромжтой гэж тооцдог. Эрдэст усанд макро (кальци, магни, кали, натри, хлорид) болон микро (төмөр, цайр, иод, манган, селен, фтор, цахиур) элементүүд агуулах бөгөөд эдгээр элементүүдээр баялаг тул хүний бие махбодод тустай юм. Эрдэст усыг тогтмол хэрэглэснээр ходоод, гэдэсний өвчнөөс урьдчилан сэргийлж, хүчил, шүлтийн тэнцвэрийг хангах, хумс, үсийг бэхжүүлдэг байна.

Embed

This resource view is not available at the moment. Click here for more information.

Download resource

Additional Information

Field Value
Data last updated December 2, 2024
Metadata last updated December 2, 2024
Created December 2, 2024
Format application/pdf
License Бусад (Нээлттэй)
created20 days ago
formatPDF
has viewsTrue
id59b78e28-8906-4a6a-972f-330edf94495e
last modified20 days ago
mimetypeapplication/pdf
on same domainTrue
package id247467c5-9e4e-4970-a2db-b5c971e0e1d8
revision id853ee155-7881-49f7-8d90-414d33d46ae2
size288.3 KiB
stateactive
url typeupload