Савласан эрдэст усны чанар.pdf

URL: http://portal.igg.ac.mn/dataset/247467c5-9e4e-4970-a2db-b5c971e0e1d8/resource/59b78e28-8906-4a6a-972f-330edf94495e/download/-.pdf

Байгаль дээр тохиолдож байгаа ус болгон өөр өөрийн чанар, найрлагатай учраас тэр бүр хүний эрүүл мэндэд тохирдоггүй, зохих түвшинд боловсруулалт хийж хэрэглэдэг. Гэвч ус болгоныг ижил технологиор боловсруулах албагүй, чанар найрлагаас нь хамааруулж өөрийн технологийн сонголт хийх учиртай. Эрдэст ус гэдэг маань нэрсэн ус шиг бүх элементүүдийг нь арилгасан усыг хэлж байгаа хэрэг биш юм. Судалгаанаас үзэхэд усанд байх нийт эрдэсжилтийн хэмжээ 150-350 мг/дм3 орчим байх нь хамгийн тохиромжтой гэж тооцдог. Эрдэст усанд макро (кальци, магни, кали, натри, хлорид) болон микро (төмөр, цайр, иод, манган, селен, фтор, цахиур) элементүүд агуулах бөгөөд эдгээр элементүүдээр баялаг тул хүний бие махбодод тустай юм. Эрдэст усыг тогтмол хэрэглэснээр ходоод, гэдэсний өвчнөөс урьдчилан сэргийлж, хүчил, шүлтийн тэнцвэрийг хангах, хумс, үсийг бэхжүүлдэг байна.

Шигтгэх

Энэхүү нөөцийн харагдац яг одоо байхгүй байна Дэлгэрэнгүй мэдээллийг энд дарж үзнэ үү.

Материал татах

Нэмэлт мэдээлэл

Талбар Утга
Өгөгдлийн сүүлийн шинэчлэл 2024 12-р сар 2
Мета өгөгдөлийн сүүлийн шинэчлэл 2024 12-р сар 2
Үүссэн 2024 12-р сар 2
Хэлбэр application/pdf
Ашиглах зөвшөөрөл Бусад (Нээлттэй)
created20 өдрийн өмнө
formatPDF
has viewsTrue
id59b78e28-8906-4a6a-972f-330edf94495e
last modified20 өдрийн өмнө
mimetypeapplication/pdf
on same domainTrue
package id247467c5-9e4e-4970-a2db-b5c971e0e1d8
revision id853ee155-7881-49f7-8d90-414d33d46ae2
size288.3 килобайт
stateactive
url typeupload